ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΓΚΑΖΟΝ : Πλεονεκτήματα και εφαρμογές

2011-01-28 07:25

 

Τεχνητό Γκαζόν: Πλεονεκτήματα και Τιμές

 

Το τεχνητό γκαζόν έχει αμέτρητες εφαρμογές και χρήσεις. Μπορεί να τοποθετηθεί σε μπαλκόνια, παιδικούς σταθμούς,  σχολεία, δημοτικά πάρκα, εκθεσιακούς χώρους, πεζοδρόμια, χώρους γυμναστηρίου, γκαράζ, θερμοκήπια, ξενοδοχειακές μονάδες, παιδικές χαρές, εστιατόρια, αθλητικούς χώρους, πισίνες κ.α.

Στο ερώτημα γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στο τεχνητό γκαζόν . Η απάντηση είναι απλή και εύκολη. Έχει πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι του φυσικού γκαζόν.

Καταρχάς το τεχνητό γκαζόν έχει βελτιωθεί εκπληκτικά από άποψη αισθητικής σε σχέση με αυτό που ήταν πριν από μερικά χρόνια. Είναι πλέον απόλυτα ζωντανό και πολλές φορές δυσκολεύεται κανείς να το διακρίνει από το φυσικό, είναι οικονομικό και καλό για το περιβάλλον καθώς είναι πλήρως ανακυκλώσιμο.

Με το τεχνητό γκαζόν, εξοικονομούμε χρήματα και χρόνο, ειδικότερα σε ότι αφορά τη συντήρηση του, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε έκπτωση στην αισθητική του χώρου όπου θα το τοποθετήσουμε. Είναι επίσης πολύ καλό για το περιβάλλον καθώς δεν προϋποθέτει τη χρήση φυτοφαρμάκων και παρασιτοκτόνων τα οποία έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα βλαβερά για το περιβάλλον και δεν χρειάζεται πότισμα για να διατηρηθεί ζωντανό, γεγονός πολύ σημαντικό στην εποχή μας που αντιμετωπίζουμε σημαντικό πρόβλημα λειψυδρίας.

Επίσης το τεχνητό γκαζόν είναι ιδανικό για χώρους βαρέως χρήσης καθώς δεν είναι γλιστερό, δεν χαλάει, δεν φθείρεται και δεν κιτρινίζει. Στους αθλητικούς χώρους, η τοποθέτηση τεχνητού γκαζόν συνεπάγεται την αποφυγή διακοπών και ανεπιθύμητων αναβολών λόγω κακών καιρικών συνθηκών ή υπερβολικής χρήσης. Διεθνείς αθλητικοί οργανισμοί, όπως η FIFA, υποστηρίζουν πλέον τη χρήση τεχνητού γκαζόν και έχουν εισάγει μια σειρά διεθνών προδιαγραφών για το συγκεκριμένο προϊόν.

Από άποψη αισθητικής, το τεχνητό γκαζόν κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις καθώς διατηρείται πράσινο και ζωντανό όλες τις εποχές του χρόνου.

Το τεχνητό γκαζόν έχει καθιερωθεί σε μοντέρνα κρουαζιερόπλοια καθώς προσφέρει το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα διατηρώντας ταυτόχρονα χαμηλό κόστος αγοράς, τοποθέτησης και συντήρησης. Είναι αντιολισθητικό, ανθεκτικό, πλένεται και στεγνώνει πολύ εύκολα.

Το τεχνητό γκαζόν διατίθεται στην αγορά σε διάφορες διαστάσεις και ποιότητες και η τιμή του ξεκινάει από 4 ευρώ / τ.μ. και ανεβαίνει ανάλογα με το πέλος, το πάχος και τις προδιαγραφές του. Η τοποθέτηση του είναι εύκολη και μπορεί να γίνει και από τον ίδιο τον πελάτη ή από ειδικό τεχνίτη. Επίσης πέρα από το φυσικό πράσινο χρώμα το τεχνητό γκαζόν βγαίνει σε ποικιλία  χρωμάτων.

  

ΠΛΑΣΤΕΛ Γ. ΣΙΛΙΓΑΡΔΟΣ

Πλαστικό Δάπεδο, Μοκέτες, Τεχνητό Γκαζόν

Αγ. Δημητρίου 4,

Ψυρρή, όπισθεν οδού Αθηνάς

Τηλ. 210-3218360        

Fax. 210-3214193

www.plastelhome.gr

—————

Πίσω